şifalı bitkilerle tedavi, sağlıklı zayıflama, bitki yağları, bitki çayları, bitkilerle hastalıkların tedavisi, bitkilerle cilt bakımı, bitkilerle saç bakımı, bitkisel ürünler, doğal sağlık, bitkilerin faydaları, bitkilerle selülit tedavisi, şifalı bitkiler
18 Ağustos 2017 Cuma
KALP HASTALIKLARI İÇİN ÖNERİLEN MUCİZEVİ KIZILCIK SUYU ŞERBETİ
Günümüzde şehirlerde çok fazla tüketilmeyen ara ara pazarlarda gördüğümüz kızılcığın rengi ve görüntüsü harika...
Kızılcık suyunun faydaları nelerdir?
Faydaları da saymakla bitmiyor. Kalp hastalığı başta olmak üzere diyabete de iyi geliyor. Felç olma riskini de azaltırken bağırsak kanserine yol açan tümörlerin gelişiminide önlediği yapılan çalışmalar sonucunda kanıtlanmış...
56 katılımcı üzerinde yapılan deneylerde günde iki bardak kızılcık suyu tüketmeleri istenmiş sonucunda kan basıncı, kan şekeri, kan lipitleri ölçülmüş ve bu deney sonucunda yapılan tüm değerlerin normal seviyede çıktığı tesbit edilmiştir.
Kızılcık Suyu Nasıl Yapılır?
* 1 kilogram Kızılcık
* 2 buçuk lire su
* 1 buçuk su bardağı şeker (hiç şeker kullanmadan hazırlamanızı veya şekerin yerine bal tarzı doğal tatlandırıcılar kullanmanız sağlık açısından dağa faydalı olacaktır.
Kızılcık Suyu Hazırlanışı
1 kilogram kızılcık yıkanıp tencereye alınır ve üzerine 2 buçuk litre sıcak su ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha bekletilip altı kapatılır. Ardından bir süzgeç yardımıyla süzün ve posasını ayırın. Süzüldükten sonra 1 buçuk su bardağı şekeri veya tercihe göre bir miktar bal ilave edin ve karıştırın. Ilınınca buzdolabına koyarak soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.
16 Ağustos 2017 Çarşamba
HIZLI ZAYIFLATAN MATE ÇAYI
Mate çayı, yıl boyu yapraklarını dökmeyen ve ender görülen tropik bir ağaç türüdür.
Zayıflama konusunda son zamanlarda bitki çayları içerisinde mutlaka yer alan mate, yağ yakma özelliği ile zayıflamaya ve formda kalmaya yardımcı oluyor. Özellikle göbek bölgesindeki yağlardan şikayetçi olanların mutlaka günlük olarak tüketmesi gereken oldukça faydalı karışık bitkilerle oluşan bir çayı sizlerle paylaşacağız...
Karışımda yer alan ve metabolizması yavaş çalışanların ise kesinlikle kullanması gereken bitkiler, metabolizmayı dengeye sokarak formda kalmaya ve yağ yakmaya yardımcı oluyor.
Zayıflatan Meta Çayı İçin Malzemeler
1 tatlı kaşığı meta yaprağı
1 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı yeşil çay
1 tatlı kaşığı funda yaprağı
Zayıflatan Mate Çayının Hazırlanışı
Tüm bitkiler kaynatılmış bir litre suyun içerisine atılarak 20 dk. demlenir.
Bitki çayı sevmeyenler limon ile tüketebilirler. Herşeyin fazlası zararlı olduğu gibi bitki çayları da öyledir. Bu karışım çayı da günde 3 kez içmek yeterli olacaktır.
Yaklaşık 15 gün içerisinde vücudunuz şekle girmeye ve gözle görülür ölçüde incelmeye başlayacaktır.
15 Ağustos 2017 Salı
MISIR PÜSKÜLÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?
Mısırın alt kısmında bulunan püsküller fazla kilolardan idrar yolu enfeksiyonlarına, çocuk ve yaşlılarda görülen alt ıslatma problemlerine kadar birçok sorunun tedavisinde kullanılmakta ve tercih edilmektedir.
MISIR PÜSKÜLÜ FAYDALARI NELERDİR?
Mısır püskülü K vitamini ve potasyum kaynağıdır. Bunun yanı sıra birçok sorunun tedavisinde kullanılmaktadır. Bunların başlıcaları;
- Böbrek iltihabına ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
- Prostat sorunlarına özellikle prostat iltihabına oldukça iyi gelmektedir.
- Diyabetle(Şeker hastalığına) mücadeleye karşı etkili bir bitkidir.
- Yüksek kolesterolü dengelemeye yardımcıdır.
- Tansiyon sorunu yaşayanlar için tansiyonu dengelemeye yardımcıdır.
- Yorgunluğu giderici etkisiyle sakinleşmenizi sağlar.
- Anti depresan özelliği sayesinde, sinirleri yatıştırıcı özelliğe sahiptir.
- Romatizmal sorunlarda ve kemik ağrıları tedavisinde de tercih edilmektedir.
- Gut hastalığının tedavisinde de önerilmektedir.
Mısır Püskülü Zayıflatır mı?
Mısır püskülü tek başına kullanımının yanı sıra zayıflama konusunda oldukça yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı mate, kiraz sapı ve yeşil çay gibi bitkilerle karışım çay olarak ta içilebilir ve daha iyi bir sonuç almaya yardımcı olur. Vücuttaki yağların hızla yakılmasını sağlar ve obezite tedavisinde hastalara önerilmektedir.
Alt Islatma Sorununa Karşı Mısır Püskülü
Alt ıslatma sorunu çoğu çocukta görülebilen ve doğal yollarla tedavisi olan bir problemdir. Alt ıslatma sorununun tedavisinde tercih edilen mısır püskülü bu sorunun giderilmesi için birebirdir. Ayrıca sadece çocuklar için değil bu dertten muzdarip olan yaşlılarda mısır püskülü çayı ile bu soruna çare bulabilirler.
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Karşı Mısır Püskülü
İdrar yolu enfeksiyonuna karşı da mısır püskülü önerilmektedir. İdrar yapılırken ağrılı bir sancı ve yanma ile kendisini gösteren idrar yolu enfeksiyonu hijyen sorununun yanı sıra üşütmeye bağlı olarak ta ortaya çıkabilmektedir. Günde 2 bardak mısır püskülü çayı içerek iltihabın vucuttan atılması sağlanabilir.
Mısır Püskülü Çayı Nasıl Hazırlanır?
Kaynamış olan bir su bardağı kaynar suyun içerisine bir tutam kadar mısır püskülü atılarak 10 dk. demlenir ve bu on dakika sonrasında süzülerek sabah akşam yemeklerden 1 saat önce içilmelidir. Bitki çayları yemeklerden önce aç karnına tüketildiklerinde daha iyi sonuç vermektedirler.
ANNE SÜTÜNÜ ARTIRICI BİTKİLER
Şüphesiz her kadının en büyük hayali anne olmaktır sonrasında ise evladını kendi sütüyle beslemek...
Fakat son zamanlarda sütünün gelmediğinden veya sütünün az olduğundan, yetmediginden şikayetçi olan birçok kişi var.
Bunun altında birçok neden olabilir. Tabiki en büyük etken yiyip içtiklerimiz çünkü onlar ne kadar besleyici olursa bebeğiniz o kadar iyi beslenip, gelişecektir
Bunun için uzmanların önerdiği bitkilere devam etmek bu şikayetlerinizi azaltacaktır. Tabi bu kürleri uygularken dikkat etmeniz gereken bir diğer hususta sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek ve bu kullanılan gıdaların tohumun 'ebter' yani tek kullanımlık genetiği ile oynanmış tohum olmamasına özen göstermek. Özellikle genetiği ile oynanan en büyük sebze olan mısırı uzmanlar bu dönemde kesinlikle tavsiye etmiyor.
Süt Artırıcı Yiyecekler
Taze beyaz üzüm
Dereotu
İncir (taze veya kurutulmuş)
İncir-havuç
Taze beyaz dut
Haşlanmış taze beyaz dut kurusu.
Bunların dışında diğer yardımcı bitkiler ise, Anason
Kereviz
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı
Tere
ANNE SÜTÜ ARTIRICI KÜRLER
Kür 1 :Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcı etki yapar.
Kür 2 : Sabah akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
Kür 3: Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre suda haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşamolmak üzere günde iki kere tüketiniz.
Bu kürlerden dilediğinizi yalnızca bir hafta uygulamalısınız. Bir haftanın sonunda kürü bitirerek diğer bir küre geçebilirsiniz. Ve her bir kürün süresi bir haftayı aşmamalıdır.
Bunların yanı sıra bol bol su içmeninde faydası olacaktır.
Fakat son zamanlarda sütünün gelmediğinden veya sütünün az olduğundan, yetmediginden şikayetçi olan birçok kişi var.
Bunun altında birçok neden olabilir. Tabiki en büyük etken yiyip içtiklerimiz çünkü onlar ne kadar besleyici olursa bebeğiniz o kadar iyi beslenip, gelişecektir
Bunun için uzmanların önerdiği bitkilere devam etmek bu şikayetlerinizi azaltacaktır. Tabi bu kürleri uygularken dikkat etmeniz gereken bir diğer hususta sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek ve bu kullanılan gıdaların tohumun 'ebter' yani tek kullanımlık genetiği ile oynanmış tohum olmamasına özen göstermek. Özellikle genetiği ile oynanan en büyük sebze olan mısırı uzmanlar bu dönemde kesinlikle tavsiye etmiyor.
Süt Artırıcı Yiyecekler
Taze beyaz üzüm
Dereotu
İncir (taze veya kurutulmuş)
İncir-havuç
Taze beyaz dut
Haşlanmış taze beyaz dut kurusu.
Bunların dışında diğer yardımcı bitkiler ise, Anason
Kereviz
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı
Tere
ANNE SÜTÜ ARTIRICI KÜRLER
Kür 1 :Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcı etki yapar.
Kür 2 : Sabah akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
Kür 3: Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre suda haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşamolmak üzere günde iki kere tüketiniz.
Bu kürlerden dilediğinizi yalnızca bir hafta uygulamalısınız. Bir haftanın sonunda kürü bitirerek diğer bir küre geçebilirsiniz. Ve her bir kürün süresi bir haftayı aşmamalıdır.
Bunların yanı sıra bol bol su içmeninde faydası olacaktır.
13 Ağustos 2017 Pazar
CHİA TOHUMUNUN FAYDALARI
Chia tohumu son zamanlarda diyet listelerinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Fakat listelerin ayrılmaz parçası olan tohumunun, zayıflama gibi bir özelliği bulunmuyor. Buna rağmen neden zayıflamak isteyenler tercih ediyor?
İşte nedeni:
Chia tohumu sıvı ile temas ettiği zaman 9 ila 12 kat hacim kazanarak sıvıyı hapsetmeyi sağlıyor. Bu da açlık hissi uyandırmadığı için chia tohumu uzun süre yemek yeme hissini engelliyor. Kısacası tok tutmayı sağlıyor. Ve içeriğinde yer alan bol miktarda lif sayesinde bağırsak sorunlarına da iyi gelerek metabolizmayı hızlandırıyor.
Peki besin değerlerinde neler var?
1 yemek kaşığı Chia tohumu yaklaşık olarak 140 kaloridir. 11 gram lif içerir ve bu da günlük almamız gereken oranın %40 ına denk gelir. İçeriğinde ki lif miktarı sebebiyle kan değerini dengeleyici etkisi vardır. Kan basıncı ve kolesterolü dengeleyerek vücut için en uygun miktara gelmesini sağlar. Bu yönüyle kalp krizi riskini azaltır. Özellikle meme kanseri ve rahim ağzı kanserine karşı oldukça etkilidir. İçeriğindeki omega 3 vitamini ile et ve balık yemeyenler için omega 3 ve gerekli olan bazı vitaminleri sağlar.
Chia Tohumu Nelere İyi Gelir?
En önemli özelliklerinden biri bağışıklığı güçlendiriyor olmasıdır. Vücutta oluşan iltihabı temizlerken kansere karşı da koruyucu etkisi vardır. Tok tutma etkisi sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Kemikleri güçlendirici etkiye de sahiptir. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde ciltte oluşan kırışıklıklara iyi gelir ve cildin yaşlanmasını önler. Günlük kalsiyum miktarinin %18 ini karşılayarak kemikleri güçlendirir. Antibakteriyel özelliği ile ağız kokusunu önler.
Chia Tohumunu Nasıl Tüketmeliyiz?
Yemeklere, salatalara katılarak tüketilebileceği gibi genel olarak bir kase yoğurda bir yemek kaşığı katılarak tüketmek yaygınlaşmıştır. Veya 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı katarak yarım saat beklettikten sonra içilebilir. Günlük olarak 1 veya 2 yemek kaşığı önerilmektedir.
EKLEMLERİ 2 HAFTADA YENİLEMENİN SIRRI LİMON KABUĞUNDA
"LİMON KABUĞU MUCİZESİYLE EKLEM AĞRISI TEDAVİSİ"
Tükettigimiz çoğu gıdanın en etken maddeleri kabuğunda, kabuğuna yakın kısmında veya yapraklarında bulunur.
Limonda bu bitkilerden biri... Günlük hayatımızda birçok şeyde kullandığımız özellikle yaz aylarında limonata yaparak aromasından faydalandığımız mucizevi bitki vitamininin yarısını kabuğunda barındırıyor.
Fakat limonun kabuğunda bulunan vitaminleri göz ardı ederiz. Acımsı tadı nedeniyle kullanılmaya değer bulmayız. Limonun kabuğunda bulunan esansı yapı damarları rahatlatarak ağrı hissini önemli ölçüde azaltmaktadır. Kabukta bulunan ağrı yatıştırıcı özel yağlar anti iltihabi özelliklere sahiptir. Ve bu özellik sayesinde sinir ağrısını azaltma konusunda mucizevi etki gösterir.
Limon kabuğu neden özellikle eklem ağrısına iyi gelir?
Limon Kabuğuyla Eklem Ağrıları Nasıl Tedavi Edilir?
Malzemeler:
• Doğal sızma zeytinyağı,
• 2 büyük organik limon,
• Kapaklı küçük bir kavanoz,
• Temiz bir sargı bezi
Hazırlanışı
- Ayırmış olduğunuz limon kabuklarını kavanozun içine alarak kabuklarını tamamen kapatacak şekilde zeytinyağı ekleyiniz.
- Kavanozu iyice sıkı kapatarak karışımı 2 hafta bekletiniz.
- İki hafta sonra karışımı bir sargı bezine dökerek ağrı duyduğunuz bölgeye sarınız. Gece uygulamanız uzun süre kalması açısından daha faydalı olacaktır.
Ağrılarınız hafifleyerek rahat hareket edebilir hale gelene kadar düzenli olarak devam edin mutlaka faydasını göreceksiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)