9 Ağustos 2014 Cumartesi

BÖBREK TAŞI DÜŞÜRME YOLLARI


Böbrek taşı günlük hayatı olumsuz etkileyen, gün içerisinde ara ara gelen ağrılar sebebiyle kişiye sıkıntı veren bir sorundur. Böbrek taşının düşmesi için günlük en az iki litre su içmeli ve taş oluşumunu destekleyecek bitkilerden uzak durmaya çalışılmalıdır.




Böbrek Taşına Neden Olan Besinler

  • Tuzlu besinler
  • Kuruyemiş
  • Çiğ sebzelerin fazla tüketilmesi
  • Fazla protein alımı ve
  • Çay ve kahvenin fazla tüketilmesi

Böbrek Taşı Belirtileri Nelerdir

  • Geceleri sık idrara kalkma
  • Bulantı
  • Kusma
  • İdrarın kanlı gelmesi gibi belirtileri olabilir.



Bitkilerle Böbrek Taşı Nasıl Düşürülür
  • Ardıç meyvesinin taneleri böbrekleri harekete geçirir idrar ve safra kesesini temizler.
  • Bir bardak kaynar suya bir tutam atılan mısır püskülü 5-7 dk. demlenir ve günde iki bardak içilirse böbrek taşlarının düşürülmesine yardım eder.
  • Limonsuyu böbrek taşlarının oluşumunu engellediği gibi düşürülmesine de yardımcı olur.
  • Karahindiba çay olarak demlenerek içilebilir.
İbrahim Saraçoğlu Böbrek Taşı Düşürme Kürü

  • Bir su bardağı kaynar su içerisine bir tutam avokado yaprağı atılır. 5 dk. kaynatılarak süzülür ve tok olarak öğle ve akşam yemeklerinden iki saat sonra ılık olarak içilir. Beş gün uyguladıktan sonra küre 3 gün ara verilir. Bu üç gün içinde taşlar büyük ihtimalle düşer. Tekrar devam edilmek istenirse üç gün ara verdikten sonra başlanır. Üç kür uygulandıktan sonra tekrar yapmak için üç hafta ara verilmelidir.

ÇAKŞIR OTUNUN HAMİLE KALMAYA ETKİSİ



Etkili bir afrodizyak etkisine sahi olan bitki erkeklerde sperm sayı ve kalitesini artırırken, kadınlarda hamile kalma oranını yükseltmektedir. Çakşır otu alırken bayanlar dişi olanını erkekler ise erkek olanını almalıdırlar. Aksi takdirde depresyona kadar gidebilen yan etkileri olabilir.

Ayrıca kasları kuvvetlendirme etkisi sayesinde kas ağrılarını giderir. Sinirleri rahatlatarak strese de iyi gelmektedir. Balgam atma özelliği ile de astım ve bronşite iyi gelmektedir.




Çakşır Otunun Faydaları
  • Hücre yenilenmesine yardımcı olur.
  • Kasları kuvvetlendirir.
  • Kas ağrılarını gidermeye yardımcı olurlar.
  • Erkeklerde sperm sayı ve kalitesini artırır.
  • Hamile kalmayı kolaylaştırır.
  • Dolaşım sistemini düzenler.
  • Sinirleri güçlendirir.
  • Astım ve bronşite iyi gelir.
Çakşır Otu Nasıl Kullanılır
  • 1 kg. bala 100gr. çakşır otu tozu katılarak günde bir yemek kaşığı yenilebilir. Fazlası iyi değildir, önerilmemektedir. Sperm sayısını artırırken hamile kalmayı kolaylaştırır.
  • Bir bardak kaynar suya bir tutam çakşır otu atılarak 5-7 dk. demlenir. Günde iki bardak sabah ve akşam olarak içilir.
Çakşır Otunun Kullanılışı
  • Çakşır otu macunu günde bir kereden fazla yenmemelidir.
  • Aç karnına ve ağır yemeklerden sonra değil, kahvaltıdan sonra yemek daha uygundur.
  • Bayanlar dişisini, erkekler ise erkek olanını tercih etmelidirler.
  • Sade olmalı içine bir şey karışmış olmamalıdır.
  • En az bir ay düzenli olarak kullanılmalıdır.





ERKEKLERDE SPERM ARTIRICI KÜRLER

Son zamanlarda erkeklerde sıkça görülen şikayetlerin başında sperm sayısında görülen azalma yer alır. Bu azalma nedeniyle oluşan baba olamama kaygısı birçoklarını bitkilerle tedavi yöntemlerine yöneltmiştir. 

Bazı kişilerde sperm sayısı az olmakla birlikte mevcuttur. Bu azlık tıp dilinde oligospermi olarak isimlendirilir.  Bazılarında ise hiç bulunmamaktadır. Bu ise azoospermi olarak bilinir. Bazende sperm sayısı çok olmakla birlikte düşük kaliteli olmaktadır. Bu da yine çocuk sahibi olmayı engelleyen durumlardandır.



Bitkilerle sperm sayı ve kalitesini artırmak mümkün mü

Sperm sayısını ve kalitesini artıran doğal besinler, bitkiler ve kürler mevcuttur. Bunun için öncelikle dikkat edilmesi gereken beslenmeyi bir düzene sokmaktır. Sigara ve alkol gibi vücudu olumsuz etkileyecek her türlü etkiden uzaklaşmak gereklidir.


Sperm Sayısını ve Kalitesini Artıran Bitkisel Kürler

  • Kaynayan yarım litre suyun içerisine 6-7 adet keçiboynuzu kırılarak atılır. 3 dk. kaynadıktan sonra altı kapatılarak 20 dk. dinlendirilir. Elde edilen keçiboynuzu suyundan sabah akşam olmak üzere bir hafta içilmeye devam edilir. Bir hafta sonunda ise sadece akşamları bir bardak olarak içilir. Bu küre 3 ay devam etmek sperm artırıcı etkiye sahiptir.
  • Anasonda cinsel gücü artırıcı etkiye sahiptir. Anason çayı demlenerek günde iki bardak içilebilir.
  • Kaynayan yarım litre suyun içerisine 7-8 adet nohut atılarak 10 dk. kaynatılır. Elde edilen nohut suyunun yarısı sabah kahvaltıdan sonra diğer yarısı ise öğle yemeğinden önce içilebilir.
  • Çakşır otu hemen hemen tüm cinsel gücü artıran macunların içinde yer alır. Şimdi kendi yapabileceğiniz bir macunu sizlerle paylaşalım. Bunun için  kurutularak toz haline getirilmiş çakşır otu gereklidir. Kendiniz yapabileceğiniz gibi aktardan da temin edebilirsiniz. Elde edilen 50 gr. kadar toz çakşır otu tozu 1 kg. bala katılarak günde iki yemek kaşığı yenilebilir. 
  • Bir bardak kaynar su içerisine bir tutam çakşır otu atılarak 5 dk. demlenir ve bu çaydan günde 2 bardak sabah akşam olarak içilir.
  • Ginsenginde cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı etkisi vardır. Üç farklı çeşidi olan ginsengin en etkili olanı ise kore ginsengidir.

7 Ağustos 2014 Perşembe

SİGARANIN ETKİSİNİ AZALTMAK İSTER MİSİNİZ



Bağımlılık etkisine sahip olan sigara hiç şüphesiz insanın kendine verebileceği en büyük zararlardan biri. İster heves olsun ister stres başlama sebebi her ne olursa olsun içenler tarafından bile zararları dile getirilir. Sigaranın bırakılmadığı sürece zararlarını yok etmek mümkün değildir. Hatta bırakıldığında bile uzunca bir süre olumsuz etkileri vücudu etkilemeye devam eder. Sigar içenler için tek temennimiz tabiki bırakmaları olacaktır. Fakat bırakmaya çalıştığı halde bırakamayanlar için en azından olumsuz etkilerini azaltabilecek bir kür önermeyi uygun bulduk.

Bu kür için tek gerekli olan tere otu. Evet bu kür için ayda sadece 5 gün uygulanacak olan şey bir bağ tere otu tüketmek. Bağın yarısı öğleden önce diğer yarısı ise öğleden sonra tüketilecek ve bu küre ayda beş gün devam edilecek 5 gün sonra bırakılacak sonraki ay yine 5 gün şeklinde tekrarlanacaktır. Salata olarak değil bitki sade olarak tüketilmelidir.


Kür uygulandığı sürece idrar esnasında yanma hissedilebilir. Korkulacak hiç birşey yok terenin idrar yollarını temizleme etkisi biraz yanma yapabilir. Bu normal bir durum. Formül uygulanmaya başladıktan 3 gün sonra balgam çıkarmaya başlatıyor ve sigaraya bağlı oluşan nefes darlığını azaltmaya yardımcı oluyor.

KALORİ HESABIYLA KİLO KONTROLÜ



 Zayıflamanın ve kiloyu dengede tutmanın yolu , yiyecek ve içeceklerin besin değerlerini bilmekten geçiyor.
Kilo kontrolünde dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise; farklı kilodaki kişilerin ne kadar kalori alması gerektiğiyle ilgilidir.Örneğin;

45- 56 kg arası kiloda olanlar günlük faaliyetleri için minimum 1200 kaloriye ihtiyaç duyarken
 56-68 kg arasındaki kişiler için bu değer 1200-1500 arasında
 68-79 kg arası ise günlük 1600-1800 arasında olmalıdır.

Kilo vermek isteyenler 1 kilo kaybı için yaklaşık 7000 kalori harcamalıdırlar. Bunun  için program yapılmalı günlük yenilen yiyecekler not alınarak kalori değerleri hesaplanmalıdır.


Kimimiz fazla yemediğimiz halde kilo almaktan şikayet ederiz. Bunun sebebi  kalorisi az olduğu düşünülen ve günlük hayatta sık olarak tüketilen besinlerdir. Yiyeceklerin yağ, karbonhidrat ve protein miktarları da dengede olmalıdır.Günlük almamız gereken kalori miktarı % 40 karbonhidrat % 40 protein %20 yağdan oluşmaktadır. Proteinden eksik karbonhidrat ve yağ ağırlıklı menüler vücudun dengesini bozarak istenmeyen kilolara sebep olmaktadırlar.






BESİNLERİN KALORİ DEĞERLERİ

SEBZELER

Bakla                  75  kcal ( 100gr. )
Bamya                31  kcal ( 100gr. )
Barbunya            127  kcal ( 100gr. )
Bezelye               81 kcal ( 100gr. )
Brokoli                34 kcal ( 100gr. )
Brüksel lahanası   43 kcal ( 100gr. )
Domates              18 kcal ( 100gr. )
Enginar                47kcal ( 100gr. )
Fesleğen              23 kcal ( 100gr. )
Havuç                 41 kcal ( 100gr. )
Ispanak               23 kcal ( 100gr. )
Kabak                 17 kcal ( 100gr. )
Karnabahar         25 kcal ( 100gr. )
Kereviz               42 kcal ( 100gr. )
Lahana                25 kcal ( 100gr. )
Mantar                22 kcal ( 100gr. )
Marul                  15 kcal ( 100gr. )
Maydanoz           36 kcal ( 100gr. )    
Pancar                 44 kcal ( 100gr. )
Patates                78 kcal ( 100gr. )
Patlıcan                24 kcal ( 100gr. )
Pazı                     20 kcal ( 100gr. )
Pırasa                   31 kcal ( 100gr. )
Roka                    25 kcal ( 100gr. )
Salatalık               15 kcal ( 100gr. )
Semiz otu             16 kcal ( 100gr. )
Soğan                  40  kcal ( 100gr. )
Şalgam                21 kcal ( 100gr. )
Taze fasulye         35 kcal ( 100gr. )
Taze soğan           42 kcal ( 100gr. )
Tere                     32 kcal ( 100gr. )
Turp                     16 kcal ( 100gr. )
Yeşil biber            20 kcal ( 100gr. )

MEYVELER

Ananas               50 kcal ( 100gr. )
Armut                 58 kcal ( 100gr. )
Ayva                  57 kcal ( 100gr. )
Avokado            165 kcal ( 100gr. )
Böğürtlen            43 kcal ( 100gr. )
Çilek                  69 kcal ( 100gr. )
Dut                     93 kcal ( 100gr. )
Elma                   52 kcal ( 100gr. )
Erik                    46kcal ( 100gr. )
Greyfurt              30 kcal ( 100gr. )
Hurma                282 kcal ( 100gr. )
İncir (kuru)         249 kcal ( 100gr. )
Karpuz               30 kcal ( 100gr. )
Kavun                36 kcal ( 100gr. )
Kayısı                48 kcal ( 100gr. )
Kiraz                  32 kcal ( 100gr. )
Kivi                    61 kcal ( 100gr. )
Limon                 27 kcal ( 100gr. )
Mandalina           23 kcal ( 100gr. )
Muz                    68 kcal ( 100gr. )
Nar                     88 kcal ( 100gr. )
Nektarin              44 kcal ( 100gr. )
Portakal              47kcal ( 100gr. )
Şeftali                 39 kcal ( 100gr. )
Üzüm                  71 kcal ( 100gr. )
Vişne                  50 kcal ( 100gr. )
Yaban mersini     57 kcal ( 100gr. )

KAHVALTILIKLAR

Bal                                64 kcal       1 yemek kaşığı
Beyaz peynir(yağlı)        110 kcal     1 dilim
Beyaz peynir(yağsız)      85 kcal       1 dilim
Çay (şekersiz)               1 kcal         1 bardak
Çilek reçeli                   50 kcal        1 yemek kaşığı
Dana salam                   123 kcal      30 gr
Dana sosis                     89 kcal       30 gr
Dil peyniri                      84 kcal       30 gr
Esmer şeker                   20 kcal      1 çay kaşığı
Kaşar peyniri(yağlı)        124 kcal    1 dilim
Kaşar peyniri(yağsız)      73 kcal      1 dilim
Kayısı reçeli                   50 kcal      1 yemek kaşığı
Kiraz reçeli                    57 kcal      1 yemek kaşığı
Krem peyniri(yağlı)        51 kcal      1 yemek kaşığı
Küp şeker                      9 kcal       1 adet
Margarin                        147 kcal   1 yemek kaşığı
Meyveli yoğurt(light)       232 kcal   1 porsiyon
Pekmez                          60 kcal     1 yemek kaşığı
Porkal reçeli                   60 kcal     1 yemek kaşığı
Sarelle                           136 kcal    1 yemek kaşığı

BİTKİLERLE ZAYIFLIYORUM

BİTKİLERLE ZAYIFLIYORUM


Zayıflamak istiyorum ama nasıl diyenlerden misiniz? Ya da defalarca diyet uygulamaya karar verip hevesi kursağında kalanlardan mısınız ? Şunu unutmayın öncelikle başlamış olduğunuz diyet yarım kalıyor ve yahut hiç başlayamıyorsanız bir yerlerde eksik yaptığınız birşeyler var demektir.

Uzmanların kızartmadan uzak durun uyarısını dikkate almıyorsanız kızarmış ve haşlanmış yiyeceklerin kalorilerini incelemelisiniz. Ulaşmak istediğiniz kiloya ininceye kadar  kızartmayı kesinlikle tercih etmeyin. Haşlanmış yerine kızartılmış yiyecekleri tercih ediyorsanız yaklaşık olarak bu dört kat daha fazla kalori almanız demektir. Zayıflamak istediğiniz süre içerisinde yiyeceklerde lezzet değil sağlık aramanız gerekiyor.


Diğer dikkat edilmesi gereken ise kesinlikle öğün atlamamak bu daha çok acıkmanıza ve sonraki öğünde daha fazla kalori almanıza sebep olacaktır. Ara öğünlerde mutlaka meyve tercih edin ve  iki buçuk kilo su içmeye çalışın.

Ve mutlaka şu yiyeceklerden uzak durun; beyaz un ve şeker, kızartma, yağlı katkılar ve soslar, ağır yağlı şarküteri ürünleri, asitli içecekler, fazla tuz. 

Ana öğünlerden önce içilecek bitki çayları tokluk hissi vererek yemek yeme isteğinizde bir azalma meydana getirecektir. Tercih ettiğiniz bitki çayında acı çehre olması kabızlık yaşayanların bu sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Zayıflamaya yardımcı bitkiler arasında ; biberiye, funda yaprağı, rezene,defne yaprağı, anason, kekik, papatya,  ardıç tohumu, kiraz sapı, mısır püskülü, acı çehre, mate, çoban çökerten, yeşil çay yer almaktadır.

Bitki çayları demlenirken kesinlikle kaynatılmamalı, kaynatılmış bir bardak suda beş dakika demlenmelidir.

Unutulmamalıdır ki bitkiler tek başına zayıflamada önemli bir faktör değildir diyet ve düzenli beslenme ile istenen sonucu verebilirler. Bitki desteği ile kilo verenler ani kilo verenlere göre daha dinç bir görünüşe sahip olurlar. Çünkü bitkilerin desteğiyle verilen kilo yağdan verilir ve bu da vücudun daha zinde kalmasını sağlar.

BEL VE BOYUN FITIĞI OLANLAR BU KÜRLER TAM SİZE GÖRE



Bel ve boyun fıtığı özellikle son dönemlerde sıklıkla adını duyduğumuz rahatsızlıkların başında geliyor. Hareket imkanının kısıtlı olduğu masa başı işlerine rağbetin çok olması  gençler arasında bu sorunun artmasına neden oluyor. Bunun için yapılabilecek bitkisel tedavi yöntemleri bu dertten muzdarip olanların yardımına koşuyor. Sizde önce doğallıktan yana iseniz bu kürlere dikkat derim.


 Bel ve Boyun Fıtığı İçin Bitkisel Kürler
  • 1 bardak kaynatılarak klordan arıtılan suya 2-3 yemek kaşığı at kuyruğu (kırk kilit otu) atarak 10-12 dk. kaynatın daha sonra ılınmaya bırakın. Ilınan lapayı şikayetçi olduğunuz bel ve boyun fıtığı olan bölgeye ılık olarak sürün. Haftada 2 veya 3 kere uygulamak faydalı olacaktır.
  • Hardal veya zeytin yağını ısıtarak şikayet olunan bölgeye sürün streç film ile sarın ve yatın 20 gün uygulayacağınız bu kürle ağrılarınız hafifleyecektir.
  • 50 gr. çörek otu yağı, 50 gr. susam yağı, 50 gr. ceviz yağı, 20 gr. buğday yağı, 30 gr. hardal yağı karıştırılarak günde 3 kez fıtık olan bölgeye iyice yedirilerek masaj yapılır. Gece yatmadan önce ise bu bölge balık yağı ile güzelce ovulur. Yıkanmamış koyun yünü bir tülbente koyularak yün fıtık olan bölgeye gelecek şekilde sarılarak bekletilir. Yıkanmamış yündeki lanolin maddesi yağın deri tarafından daha iyi ve etkili bir şekilde emilmesini sağlar. Bu kür kireçlenme içinde uygulanabilir. 

6 Ağustos 2014 Çarşamba

ZİNDE BİR VÜCUT İÇİN BİTKİ KÜRLERİ





Sabah kalktığınızda kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Yataktan çıkmak ve güne başlamak zor mu geliyor? Ya da gün içerisinde uyku nöbetleri mi bastırıyor?

İşte bu belirtiler vücut yorgunluğunun belirtilerinden bir kaçıdır. Bir tatile çıkacak vaktiniz ve imkanınız yoksa zinde tutan bitkilerden yardım alarak stres ve kaygılarınızdan kurtulmanız mümkün.



Bunun için yapmanız gereken bitkilerden yardım almaktır. Bunun için; 

  • 15 sap maydanoza iki yemek kaşığı limon suyu yarım su bardağı su katarak blenderdan geçirilir ve bu karışım kahvaltıdan 15-20 dk. önce aç karnına içilir. Bu küre 15 gün devam etmek vücudunuzda bulunan yorgunluk ve halsizliği tamamen alacaktır.
  • Kuşburnu çayını demleyerek içmekte gün içerisinde zinde bir vücuda sahip olmanızı sağlayacaktır.
  • Enerji veren bitkilerden biri de zencefildir. Zencefil tercihe göre istenildiği şekilde kullanılabilir. Çayınıza katabilir veya yemeğinize baharat olarak kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca gün içerisinde tüketeceğiniz kuru üzüm enerji vererek uyuşukluk hissini ortadan kaldıracaktır.
  • Akik taşı da vücutta bulunan olumsuz enerjilerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.








ALERJİLERE BİTKİSEL ÇÖZÜMLER






Bahar aylarında hassas bünyeye sahip olanların şikayetleri artmakta. Bu şikayetlerin başında astım, saman nezlesi, göz nezlesi, egzama ve kurdeşen gelmektedir.

Solunum veya temas yoluyla zararlı olmayan maddelere karşı  bile vücudun bağışıklık sisteminin zayıf olması nedeniyle oluşan reaksiyon alerjinin başlangıç sebebidir.


Alerjinin Nedenleri Nelerdir

Alerjinin birçok alt nedeni vardır. Bunlardan biri kişinin genetik yapısıdır. Bunun dışında dış etkenler önemli rol oynamaktadır. Ev tozları, kedi köpek tüyleri ve küf mantarları alerjik reaksiyonların oluşmasını ve ilerlemesini hızlandırır. Ayrıca sigara dumanı ve tercih edilen katkı maddeli gıdaları tüketmekte hassas bünyeleri etkileyebilir. Kullanılan deterjanlar ve parfümler ile hava kirliliği de alerji sebeplerinin başında gelmektedir.

Alerji Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır

Öncelikle alerjenler belirlenerek bunlardan uzak durmaya çalışılmalıdır. Sonrasında ise bitkisel kürler ile bağışıklık sistemi güçlendirilerek alerjik reaksiyonların önüne geçilmelidir.





Alerji Tedavisinde Bitkisel Öneriler

  • Papatya yağı ile şikayet olan bölgeye yapılan masaj özellikle kurdeşen ve kaşıntı sorunlarınıza iyi gelecektir.
  • Soğan ve sarımsak tüketmek her türlü alerjinin hafiflemesini sağlayacaktır.
  • Bir tutam ısırgan otu bir bardak kaynar suda 5-7 dk. demlenerek günde 3 bardak içilmelidir. Özellikle astım, öksürük ve saman nezlesi alerjileri için oldukça etkili bir yöntemdir.
  • Bir bardak kaynar suya bir tutam şahtere otu atılarak 5- dk. demlenir ve günde sabah akşam olmak üzere iki bardak içilebilir.
  • Oğul otu haşlandıktan sonra elde edilen lapa ezilerek kaşıntı olan bölgeye konulup bir süre bekletilirse kaşıntıyı ve alerjiyi hafifletir.
  • Ayrıca C vitamini bakımından zengin besinleri tüketmek şikayetlerinizi azaltacaktır.





5 Ağustos 2014 Salı

BAĞIRSAK SOLUCANLARI İÇİN BİTKİSEL KÜRLER





Bağırsaklardaki parazitler birçok yolla vücuda yerlemiş olabilir. Hijyenik olmayan koşullardaki yiyecekleri tüketmek, el temizliğine dikkat etmemek gibi hijyen kuralları ihlali ile bulaşabileceği gibi deri yoluyla da vücuda yerleşebilen türleri de mevcuttur. Bu parazitlerden kurtulmak için bitkisel yöntemlerde bulunmaktadır.

Parazit İçin Bitkisel Öneriler 

  • Kabak çekirdeği 400 gr. yenildikten 3-4 saat sonra 30 gr. hint yağı içilerek felç olmuş parazitler dışarıya atılır. 
  • 1 litre suya 3-4 tutam pelinotu atılarak 5 dk. kaynatılarak süzülür. Günde 3 kere bir bardak içilir. Gebelerde düşük riski sebebiyle tehlikelidir.
  • 1 litre suya 2_3 tutam eğreltiotu konularak 5 dk. kaynatılıp süzülür ve günde 3 bardak olarak içilmeye devam edilir. Şeritler üzerinde oldukça etkili bir kürdür.
  • Pelinotu, sinameki ve papatya karışımı bir fincan kaynar suya 1 tutam atılarak 5-7 dk. demlenir. Günde 2 bardak içilmeye devam edilir.



4 Ağustos 2014 Pazartesi

BİTKİLERLE GUATR TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ




Boynun ön tarafında bulunan troit bezinin iltihap vaya kanser dışındaki büyümesi guatr olarak bilinen hastalığın belirtisidir. 

Troit, boynun ön  kısmında bulunan vücudun çalışma hızını belirleyen ve hormon salgılayan iç salgı bezidir. Ürettiği hormonun artması vücudun hızlı çalışmasını sağlarken azalması ise vücudun çeşitli işlevlerini yapamaması ve yavaş yapması anlamına gelir.


Guatrın Çeşitleri


Guatrın birden fazla çeşidi vardır. Birincisi troit hormonunun az salgılanmasına bağlı olarak oluşan hipotiroidi hastalığıdır. Diğer çeşitleri ise fazla salgılanması nedeniyle ve de salgıda her hangi bir problem olmamasına karşın oluşabilmektedir. Troitlerde hormon dengesizliği olmasa da tamamında büyüme, nodül veya birkaç nodül birden bulunma riski nedeniyle bu da guatrın bir çeşidi olarak bilinmektedir.




Guatrın Belirtileri


Troidin fazla hormon salgıladığı çeşidi ise '' zehirli guatr'' olarak bilinir. En belirgin özellikleri arasında ellerde titreme ve kalp çarpıntısı gelmektedir. Vücudun hızlı çalışıyor olmasına bağlı olarak görülen bu şikayetler guatr hastalığının habercisidir. Bunların dışında uzun süren sinirlilik hali, ishal, iştah artışına rağmen kilo alamama, adet düzensizlikleri de sıkça karşılaşılan sorunlardandır.


Troidin yavaş çalışması sonucu hareketlerde yavaşlama, ellerde kuruluk, saçlarda dökülme ve adet düzensizliği görülebilir.  Hormonal herhangi bir değişikliğin olmadığı durumlarda ise; troid bezinde büyüme ve nodül görülebilir.


Guatr Hastaları Hangi Yiyeceklerden Uzak 
Durmalıdır
  • Şeftali
  • Darı
  • Turp
  • Böğürtlen
  • Yer fıstığı
  • Ispanak 
  • Soya
  • Karnabahar
  • Brüksel Lahanası
  • Lahana
  • Brokoli
  • Kırmızı ve kara lahana

Guatra Bitkisel Çözümler


  • Dereotu Kürü: Sabah, öğle ve akşam öğünlerinden 15 dk. önce 1 yemek kaşığı kadar dereotu tüketmek  troitlerin düzgün çalışmasını sağlayarak guatr için bir çözüm olacaktır. Bu küre 3 ay kadar devam etmekte fayda vardır.
  • 21 adet ceviz içini 1 litre suda aradaki duvarlar ile birlikte cam kavanozda folyoya sarılarak güneş görmeyen bir yerde 7 gün bekletildikten sonra bir tane ceviz bir bardakta sudan içilir. Kalan duvarların üzerine bir buçuk litre daha su eklenerek 7 gün daha bekletilir ve yedi gün sonra bir bardak bu sudan içilir. Bu kür guatra iyi gelmektedir.
  • Ceviz yağını tiroitli bölgeye sürerek bu şekilde bekletilmelidir.
  • Zeytinyağı iltihaplanmayı azaltacağından tercih edilmelidir.
  • Büyüyen troit bezinin büyümesini durduran en önemli yiyeceklerden biride sarımsaktır. Haftada 3 kez sarımsak yenilmelidir.
  • İçeriğindeki çinko ve selenyum ile tiroit bezinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan ay çekirdeği guatra iyi gelir.
  • Maydanoz guatr hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken yiyeceklerdendir.





     

GÖZ TANSİYONUNA (GLOKOM) BİTKİSEL ÇÖZÜMLER




Göz tansiyonu, diğer adıyla ''karasu hastalığı'' olan tıp dilinde ise ''glotom'' olarak bilinen bir görme problemidir. Göz içi basıncın artması sonucu göz sinirlerinin hasara uğrayarak görme alanının daralması ile sonlanır. Erken teşhis her hastalıkta kurtarıcı rol oynadığı gibi göz tansiyonunda da ciddi öneme sahiptir. Fakat sinsi bir hastalık olan göz tansiyonu maalesef kendini son anda belli etmektedir. Bu durum görme sinirinde dönüşü olmayan tahribatlara sebep olmaktadır.

Glokom (göz tansiyonu) Kimlerde Görülür?


  • Göz basıncı normal sınırın üstünde olan kişilerin glokoma yakalanma riski daha yüksektir. Fakat bu durum her göz basıncı yüksek olan kişilerin bu sorunu yaşayacağı anlamına gelmez.
  • Şeker hastalığı ve guatr olan hastaların yakalanma riski yüksektir.
  • Glokoma genetik olarak yatkınlık olabilir.
  • Genellikle 60 yaş ve üstü kişilerde görülür.
  • Gözde meydana gelen yaralanmalar göz basıncını artırarak glokoma sebep olabilir.
  • Miyop olup uzağı göremeyen kişilerde glokom riski iki kat artmıştır.
  • Uzun süre kortizon tedavisi görmekte göz tansiyonuna sebep olabilir.
Glokom Sebepleri Nelerdir?

Göz içinde salgılanan ve gözün beslenmesini sağlayan sıvının boşalmasında sorun yaşanabilir. Bu sorun gözdeki basıncın yükselmesine ve glokomun oluşmasına neden olur.




Glokomun Belirtileri 
  • Sabah baş ağrısı ile uyanma
  • Televizyon sonrası oluşan göz ağrısı
  • Ara sıra bulanık görme 
  • Geceleri ışığın etrafında halkalar görülmesi

Göz Tansiyonunu Artıran Faktörler

35 yaşın üstündeki kişilerde, şeker, guatr, migren gibi hastalıklara sahip olanlarda, miyopi ve yüksek hipermetropi gibi görme kusurlarına sahip olanlarda, uzun süre kortizon tedavisi görenlerde, genetik ve ırksal yatkınlıklar nedeniyle de görülme ihtimali daha yüksektir.





Göz Tansiyonuna Bitkisel Öneriler


  • Bir bardak suya bir tatlı kaşığı oğul otu atılarak 5 dk. kaynatılır. Ilındıktan sonra aç karnına günde iki kez olarak bir ay boyunca bu bitki çayı kürüne devam edilmelidir. 
  •  35 yaş ve üstü olanlar akşam yemeği sonrası bir çay bardağı kadar taze domates suyu içmeye devam etmelidirler. Yemekten sonra en az bir saat geçmelidir.
  • İleri seviyedeki göz tansiyonu içinse melissa çayına günde üç kez olmak üzere bir ay devam edilmelidir.





3 Ağustos 2014 Pazar

GASTRİTE BİTKİSEL ÇÖZÜM




Midenin iç yüzünde bulunan zarın iltihaplanması sonucu ortaya çıkan gastrit, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek kişiyi hayattan zevk alamaz hale getirecek bir sorundur. 

Etrafınızda bu dertten şikayet eden birçok kişiyi tanıyor olabilirsiniz bu günümüzde gayet olağan bir durum. Çünkü iki yetişkinden biri bu sorunla karşı karşıya. Tüketilen yağlı ve hazır yiyecekler, hazır konserve ürünler bu şikayetleri artıran başlıca faktörlerin başında gelir. Sadece iyileştirici önlemleri almak yetmez neden olan sebepleri de bularak bu sebeplerden uzak durulmalıdır. Dikkat etmeyip önemsenmediği takdirde ülsere dönüşerek midede yaralar oluşmasına neden olabilir. 



Gastritin Ortaya Çıkma Nedenleri

Bu hastalığın ortaya çıkmasında ve var olan hastalığın tetiklenmesinde sigara ve alkol önemli bir etkendir. Alkol ve sigara doğrudan mide yüzeyini tahriş eder ve midede asit salgılanmasını artırarak daha fazla tahriş olmasına neden olurlar. Gastrit tedavisinin olumlu sonuç vermesi için sigara ve alkolden uzak durulmalı ve hastalığın tekrar tekrar nüksetmemesi için tamamen bırakılmalıdır.

Gastriti ortaya çıkaran diğer önemli bir sorunda strestir. Streste asit salgılanmasını artırarak ülsere davetiye çıkaran bir etkendir. Çağın sorunu olan stresten uzak durmaya çalışmalı en azından en az seviyeye indirmeye çalışılmalıdır.

Herhangi bir rahatsızlık için alınan ilaçlarda içeriğindeki etken maddeler sebebiyle midede tahriş ve yanmalara sebep olabilirler. Mide hastaları bu gibi ilaçlar kullandıkları zaman daha dikkatli olmaya özen göstermelidirler.

Gastritin diğer bir çeşidi olan akut gastritte ise midede yanma ve ağrı görülür. Açlıkla birlikte bu ağrı ve yanma hissi daha da şiddetlenir. Bu çeşit gastritte bulantı ve kusma vakaları da görülebilir. 

Yemek alışkanlıkları değiştirilmeli tahıl, yeşil sebze ve taze meyve suyu tüketimine özen gösterilmelidir.




 Gastrite İyi Gelen Bitkisel Öneriler


  • Üzüm, elma ve karpuz suyu başta olmak üzere günde 3 bardak meyve suyu içiniz.
  • Yemeklerden 15 dk. önce bir çay bardağı çiğ patates suyu içilmelidir.
  • Hindistan cevizi suyu mide üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Günde 3 kez bir çay bardağı olarak içilebilir.
  • Pirinç bulamacı ve pirinç lapası midedeki ağrının şiddetini hafifletmede ve mide yanmasını kesmede yardımcıdır. Günde iki kez pirinç lapası tüketilebilir.
  • Gastrit ve ülsere oldukça faydalı olan karnabahar haftada 3 kez tüketilmeye dikkat edilmelidir.
  • Birçok hastalığa iyi gelen zencefil gastrite de iyi gelmektedir. 2-3 parça zencefil tohumu gastrite bağlı mide ağrısını kesmektedir.
  • Petekli bal tüketmeye çalışılmalıdır.
  • Ayrıca bol sıvı alınmalıdır. Bunların başında ise meyve suyu ve su yer almalıdır.