REYHAN ŞERBETİNİ HİÇ DENEDİNİZ Mİ?
Yaz sıcaklarının vazgeçilmezi olmaya aday ‘’Reyhan Şerbeti’’ni denemeye hazır mısınız?
Hem pratik hem de az malzeme ile yapılması kolay olan reyhan şerbetini ilk denemenizden itibaren her zaman evinizde bulundurmak isteyeceksiniz. Reyhanın bildiğimiz hoş kokusunun, gönülünüzde taht kuracak rengiyle şerbetleşmiş halini çok seveceksiniz.
Faydalarını saya saya bitiremeyeceğimiz geçmişten bugüne taşınan bu harika lezzeti denemek için çok geç kalmış değilsiniz.
Öyleyse buyurun Reyhan şerbeti tarifine …
Önce Malzeme Listemiz.
§ 1 demet reyhan
§ 4/3 su bardağı toz şeker (isteğinize göre arttırıp azaltalabilirsiniz.)
§ 1,5 çay kaşığı limon tuzu
§ 4 diş kuru tane karanfil
§ 2 adet çubuk tarçın (isteğe göre azaltılabilir)
§ 6 su bardağı kaynar su
• Öncelikle koyu mor renk reyhan tercih etmenizde fayda var. Aman ha kaynatmayın şerbetin o güzel rengini bozarsınız.
• Limon yerine limon tuzu şerbetin bulanmaması için idealdir. Tabi tercih sizin. Tarçın ve kranfili de unutmazsanız tadından geçilmez.
Eşsiz lezzetli Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?
YAPILIŞI
1. Reyhanları bol su ile yıkayın.
2. Bir tencereye şekeri, limon tuzunu, karanfili ve çubuk tarçını alın.
3. Üzerine reyhanları ilave edin ve sıcak suyu dökün.
4. Şeker eriyinceye kadar karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.
5. Soğuyan şerbeti süzerek bir sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın, buz ile servis yapın.
Reyhan şerbetinin püf noktaları
• Su rengini aldıktan sonra içindeki malzemeleri çok bekletmeden süzerek alınız.
• Reyhan şerbetinizi buz kalıplarında dondurarak limonata, soda gibi içeceklerinizin içerisinde kullanabilir ve hem limonatalarınıza tat hem de renk verebilirsiniz.
Yaz sıcaklarının vazgeçilmezi olmaya aday ‘’Reyhan Şerbeti’’ni denemeye hazır mısınız?
Hem pratik hem de az malzeme ile yapılması kolay olan reyhan şerbetini ilk denemenizden itibaren her zaman evinizde bulundurmak isteyeceksiniz. Reyhanın bildiğimiz hoş kokusunun, gönülünüzde taht kuracak rengiyle şerbetleşmiş halini çok seveceksiniz.
Faydalarını saya saya bitiremeyeceğimiz geçmişten bugüne taşınan bu harika lezzeti denemek için çok geç kalmış değilsiniz.
Öyleyse buyurun Reyhan şerbeti tarifine …
Önce Malzeme Listemiz.
§ 1 demet reyhan
§ 4/3 su bardağı toz şeker (isteğinize göre arttırıp azaltalabilirsiniz.)
§ 1,5 çay kaşığı limon tuzu
§ 4 diş kuru tane karanfil
§ 2 adet çubuk tarçın (isteğe göre azaltılabilir)
§ 6 su bardağı kaynar su
• Öncelikle koyu mor renk reyhan tercih etmenizde fayda var. Aman ha kaynatmayın şerbetin o güzel rengini bozarsınız.
• Limon yerine limon tuzu şerbetin bulanmaması için idealdir. Tabi tercih sizin. Tarçın ve kranfili de unutmazsanız tadından geçilmez.
Eşsiz lezzetli Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?
YAPILIŞI
1. Reyhanları bol su ile yıkayın.
2. Bir tencereye şekeri, limon tuzunu, karanfili ve çubuk tarçını alın.
3. Üzerine reyhanları ilave edin ve sıcak suyu dökün.
4. Şeker eriyinceye kadar karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.
5. Soğuyan şerbeti süzerek bir sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın, buz ile servis yapın.
Reyhan şerbetinin püf noktaları
• Su rengini aldıktan sonra içindeki malzemeleri çok bekletmeden süzerek alınız.
• Reyhan şerbetinizi buz kalıplarında dondurarak limonata, soda gibi içeceklerinizin içerisinde kullanabilir ve hem limonatalarınıza tat hem de renk verebilirsiniz.
Ramazan ayına yakışacak susuzluğunuzu giderecek yeni tariflerle görüşmek üzere...